Bilistorganisation erbjuder elcyklar

Björn Åslund

Björn Åslund

1 feb 2021

Inte ens för inbitna bilister är bilen det alltid självklara förstahandsvalet. Den största motororganisationen i Europa, tyska ADAC, har börjat erbjuda sina medlemmar att köpa elcyklar under speciella villkor.

Är elcykeln den nya bilen? Det går att börja fundera i dessa banor när en stor tysk motororganisation ADAC, börjar släppa in elcyklar i utbudet. Tyskland är ju annars ett känt billand med många ledande tillverkare.

Att bilen inte längre är en absolut nödvändig statussymbol för den yngre generationen är inte längre en hemlighet. Biltillverkarna har länge varit medvetna om att vikten av egen bil kommer att förändras. Utvecklingen av nya rörlighetskoncept kommer att spela en viktig roll i framtiden, berättar tyska Ebike-News.de som är källan till denna nyhet.

ADAC verkar se möjligheter på marknaden för eldriven mobilitet – inom segmentet elcykel och elektrisk skoter. Ett stadigt ökande medlemsantal för den tyska bilklubben tyder inte på att det är en desperat handling. Men det nuvarande erbjudandet visar att ADAC vill vara beredd på framtiden.

ADAC e-Ride-projekt kommer initialt att pågå fram till mars 2020 och ska ge ADAC med den nödvändiga kunskapen för att kunna erbjuda tjänster relaterade till elektromobilitet i framtiden.

Alla ADAC-medlemmar har möjlighet att köpa inom ett urval av elcyklar och elektriska skotrar med speciella villkor. Hos cykeltillverkaren VanMoof gäller de speciella villkoren för ADAC-medlemmarna modellerna Electrified S2 och Electrified S2. Dessa elcyklar ska vara tillgängliga fram till mars 2020 för endast 2.398 €. Det är en rabatt på 1.000 € jämfört med listpriset och därmed en riktigt ambitiös signal från bilklubben.

Läs mer Ebike-News.de

https://ebike-news.de/adac-e-ride-jetzt-auch-vorteile-bei-e-bikes/186114/

(Bild: Skärmdump från ADAC:s hemsida.)

4-12-2019

Läs mer