Bergamont visar lastcyklar för 2020

admin

admin

31 jan 2021

8-08-2019/ Den tyska elcykeltillverkaren Bergamont, som säljs den del i Sverige, har visat sitt uppdaterade modellprogram för 2020. Bland nyheterna hittar vi lastcyklar och en gravelbike.

Den kanske mest intressanta nyheten är den tvåhjuliga lastcykeln E-Cargoville LJ 70, som innebär att även Bergamont har stora lastcyklar på menyn.

Cykeln är utrustad med Bosch nya motorenhet för lastcyklar, och ett PowerTube batteri på 625 Wh. Dessutom kan ytterligare ett batteri installeras om så önskas.

E-Cargoville är byggd enligt Bergamont’s Power Dome Concept, som innebär att batteri, styrmekanism och kablar är integrerade i den grova styrstammen.

Cykeln är allt att döma kraftigt byggd, då vikten är hela 44 kilo, men lastens tyngd är maximerad till 90 kilo.

I utrustningen hittar vi navväxlar från Enviolo, skivbromsar från Magura och däck av typen Schwalbe Super Moto-X. Det europeiska priset för för E-Cargoville LJ 70 uppges till 5,399 euros. Om den dyker upp i Sverige vet vi inte. I Sverige importeras Bergamont av Scott Sports AB.

E-Cargoville Bakery.

En lite mindre lastcykel är E-Cargoville Bakery. Den är kraftigt byggd och med pakethållare både fram och bak. Motorsystemet är Bosch Performance, och växlingen är av steglös typ från Enviolo.

E-Grandurance

En del vill ha särskilda cyklar för grusvägar, gravelbikes. Här vill också Bergamont vara med, med en elassisterad variant från modellserien Grandurance som sticker ut i mängden med sina flerfärgade framgafflar.

Cykeln är utrustad med komponenter för grus, som Shimano GRX. Motorsystemet kommer från Fazua, vilket är ett mittmotorsystem med integrerat batteri som går att plocka bort ramen. Man ska alltså kunna använda sin E-Grandurance som en vanlig gravel bike utan att behöva släpa runt på motorns och batteriets kilon.

Läs mer