Bättre för barnen i uppdaterad lastcykel

admin

admin

1 feb 2021

Butchers&Bicycles MK1-E är en påkostad och välutrustad lastcykel som drivs med stark mittmotor. De senaste nyheterna gör det bättre för barn som åker i lådan.

-Den har fått ett bekvämare säte för barnen och de kan numera sitt fastspända med fempunktsbälten, berättar Johan Alesand, som säljer dessa lastcyklar under firmanamnet Velobloom. Butchers&Bicycles, som är en dansk cykel, har ytterligare fem återförsäljare i Sverige.

En annan nyhet är att dörren i fronten numera kan öppnas inifrån, så att barnen lättare ska kunna ta sig ut.

Förutom en del smarta detaljer, som låsbart förvaringsutrymme (där batteriet finns), så är det den lutande styrningen något som utmärker denna lastcykel. När man svänger viker sig lådan, vilket bör minska risken att välta. Mittmotorn är Bosch Performance CX, ett system som vanligtvis finns på e-mtb.

Butchers&Bicycles MK1-E är alltså en påkostad lastcykel, som på många sätt skiljer från enklare modeller. Men så är prislappen i en annan klass. 

– Vi räknar med en prislapp på 70.000 kr i grundutförande. Att priset gått upp beror bland annat på den svaga svenska kronan, säger Johan Alesand.

Barnen kan sitta fastspända med säkerhetsbälten, visar Johan Alesand.

8-11-2019

Läs mer