Babboe utvidgar med transportcyklar

Björn Åslund

Björn Åslund

31 jan 2021

31-01-2019 /Den stora nyheten för Babboe till 2019 är att man utvidgar sortimentet till ett utbud av renodlade transportcyklar i olika former. Detta under varumärket Centaur Cargo.

Centaur Cargo kan beskrivas som en avknoppning till den holländska lastcykeltillverkaren Babboe. Man har sett efterfrågan på ordentliga transportcyklar, för små och stora uppdrag.

Utbudet innefattar tvåhjuliga lastcyklar med två typer av lådor, på 315 respektive 350 liters volym. Sedan har vi de riktig stora trehjuliga, som finns med lådstorlekar ändå upp till 950 liter. En del har navmotor, andra finns med mittmotor från Yamaha. Steglösa växlar från Nuvinci finns som tillval. Och det finns även modeller med styrning som lutar lådan i svängar, i princip samma konstruktion som Babboe Carve Mountain.

-Vi tror att de kommer köpas av företag som vill satsa på hållbarhet inom transporter, säger Christian van Dartel, som är vd för Babboe i Sverige.

Om man väljer elassisterade modeller börjar prislistan på cirka 29 500 kr. Den största och mest påkostade modellen Trike Swing med 950 liters kompositlåda, Yamaha mittmotor och lutande styrning väntas på en prislapp på cirka 70 000 kr. De exakta priserna är dock inte satta ännu, uppger Christian van Dartel.

(Foto. Centaur Cargo/Bababoe)

Läs mer

Annons: