Även Trek har nu lastcyklar

Björn Åslund

Björn Åslund

18 feb 2023

Nu har även Trek lastcyklar i sitt sortiment. Av utrustningsnivå och prislapp, kan vi se att de riktar sig till köpare med krav, kanske som ett seriöst alternativ för en andrabil.

Fetch+ 4 är en tvåhjulig lång lastcykel med stor låda som kompletterats med pakethållare, vilket gör att hela fem barn ska kunna följa med på färden. Drivsystemet är Bosch Cargo Line, som kan ge ordentligt med kraft. Ett 750 Wh batteri ska ge långa körsträckor. 

Fetch+ 4 har låg tyngdpunkt och vajerstyrning som ger stabil, körning och exceptionell manövrering och kontroll, uppger Trek.

Det medföljer två Trek-barnsitsar har fem-punktsbälten, nackstöd med sidostöd och ryggstöd som kan ställas in i tre lägen.

Trek Fetch+2. Korgarna och bågarna som skyddar barnen är extra utrustning.

Ska man bara frakta två barn kanske det räcker med longtailcykeln Fetch+ 2. Av bilderna att döma kan man också få med en hel del last, genom sidohängda korgar både bak och fram. 80 kilo last ska man kunna ta med. Fetch+ 2 är utrustad med drivsystemet Performance Line CX-motorn med 85 Nm vridmoment, och ett batteri på 500 Wh.

En del av utrustningen som syns på bilden är tillbehör som måste köpas separat. Det finns ett s k familjepaketet med en Safari-båge, ryggstödskudde, två sittkuddar och två fotstöd när man vill skjutsa barnen. Trek erbjuder även sats med väskor fram eller bak.

Fetch+ 4 har fått det rekommenderade priset av 89 999 kr.

Fetch+ 2 har fått det rekommenderade priset av 55 999 kr.

Läs mer