Även Specialized släpper en longtail

Björn Åslund

Björn Åslund

7 mar 2024

Longtail lastcyklar ser ut att vara en trend på uppgång. Allt fler leverantörer lägger sådana till utbudet. Även Specialized. Den nya Turbo Porto är designad för att förena prestanda, stil och funktionalitet i en elegant förpackning.

Porto beskrivs som en komplett lösning för familjer i farten. Med en tydlig inriktning på att tillgodose de höga kraven från dagens moderna familjer, tar Turbo Porto en innovativ approach till lastcyklar. 

Den erbjuder en stabil färd, ordentligt med kraft och ordentligt med lastutrymme för både barn, storhandling eller vändor till möbelvaruhus, skriver Specialized i sitt pressutskick. Ett stilfullt och funktionellt alternativ till bil för familjer både i större och mindre städer.

Turbo Porto är utrustad med en kraftfull motor som ger 90 Nm vridmoment och ett 710 wattsbatteri.

Specialized framhåller den låga tyngdpunkten ger stabilitet och gör den smidig att styra. Batteriet ska klara upp till fem timmars cykling. Den finns bara i en storlek, men kan justeras ordentligt efter cyklistens längd (ska fungera från 155 till 195 cm längd).

Turbo Porto levereras med främre och bakre pakethållare, belysning, stänkskärmar, backspegel och mycket mer. Den har fäste för att koppla till en trailer. Dessutom finns det möjlighet att anpassa cykeln med en rad tillbehör som en lastplattform, olika väskor och korgar, passagerarsits och fotplattformar.

Specialized räknar med att priset kommer ligga kring 79 000 kr.

Sidväskan är ett tillbehör, den ska klara upp till 25 kilo.

Läs mer