Även elcyklar på elbilsmässan

admin

admin

31 jan 2021

7-09-2019/ Det stora eilbilseventet eCarExpo kommer till Göteborg 29 november till 1 december, på Svenska Mässan. Men det handlar inte bara om elbilar, här blir det möjlighet att provköra även skotrar, elcyklar och andra elfordon.

Denna mässa må ha elbilarna som huvudtema, men det finns ju ett stort intresse för annat som rullar med stöd av elmotor. eCarExpo i Göteborg arrangeras för fjärde gången. Elbilsmässan kommer sedan till Stockholm och Friends Arena den 7-9 februari 2020.

På Svenska Mässan i Göteborg besökarna förvänta sig en rad nya märken som tidigare inte har haft laddbara bilar, och flera nya företag inom laddteknikindustrin. Här kommer också besökarna att kunna provköra en rad olika modeller – rakt ut från mässgolvet på en provkörningsslinga. Möjligheten att få provköra både bilar, skotrar, elcyklar och andra elfordon är eCarExpos signum – det är en mässa på rull.

Och när mässan rullar vidare till Friends Arena den 7-9 februari 2020 sätts ännu mer fokus på aktiviteterna – här blir det premiär för världens största inomhusprovkörning!

Under läktarområdet i Friends kommer en nära kilometer lång dubbelfilig väg att öppnas för provkörningar, i värmen och på torr väg – mitt i den smällkalla vintern!

Den spektakulära arenan kommer att fyllas med premiärer och konceptbilar, liksom utställare av elcyklar och -skotrar och aktörer inom laddteknik och energi som bidrar till omställningen till ett fossilfritt samhälle.

På bara tre år har elbilsevenemanget eCarExpo växt i rasande tempo i Sverige från nischmässa för elbilsfantaster till den viktigaste och modernaste bilmässan på marknaden.

-eCarExpo har blivit den naturliga samlingspunkten för marknadens el- och laddbara bilar och hela den nya industrin för tjänster och produkter för laddteknik, energi och infrastruktur. Nu är det resten av Skandinaviens tur att möta den hållbara bilindustrin, förklarar mässchefen Gunnar Dackevall.

Även i Norge och Danmark

Under 2020 expanderar eCarExpo med två nya mässor i utanför Sverige, i Danmark och Norge.

Den 17-19 april arrangeras evenemanget i Köpenhamn i den klassiska mässhallen Øksnehallen, i samarbete med tidningen Politiken. På 10 000 kvm får bransch och konsumenter tillgång till och provköra en stor del av marknadens utbud av el- och laddbara bilar, elcyklar och elskotrar. Bransch- och mediadagen pågår under fredagen medan mässan är öppen för konsumenter från Danmark och södra Sverige under helgen 18-19 april.

I Oslo blir det mässpremiär för eCarExpo 20-22 november nästa år, i Norges största mässanläggning i Lilleström, bara ett par stationer från Oslos centrum. Elbilsevenemanget blir det första och största i sitt slag i Norge och kommer att spegla landets dominans på området hållbara fordon.

Läs mer