Även Cube visar lastcykel

Björn Åslund

Björn Åslund

31 jan 2021

Första nästa år finns den att köpa.

Foto. Cube

27-08-2019 / Snart har även tyska Cube en tvåhjulig lastcykel. Den dyker upp i 2020 års modellprogram. Den drivs av Bosch nya motorsystem för lastcyklar, och kommer finnas i en version med dubbla batterier.

Cubes elcyklar hittar vi i en hel del svenska cykelbutiker. En och annan lär väl ta in Cubes lastcyklar, nu när lastcyklar blir allt vanligare på våra gator. En butiker som sannolikt planerar att ha denna Cube är elcykelspecialisten Elovelo i Stockholm.

Cube ser ut att sikta på köpare som vill ha en lite sportigare lättare tvåhjuling, där den danska Bullitt varit stilbildaren. Kathmandu skiljer sig dock tydligt på en punkt från Bulliten som har öppen lastplattform. Det är den fasta lådan i EPP (Expanded Polypropylen), som är en form av skumplast. Därmed har Cube en lastcykel som liknar Urban Arrow. Som tillbehör kommer det finnas säten och säkerhetsbälten för barn.

Lastcykeln finns i olika versioner, alla med Bosch nya motorenhet Bosch Drive Unit Cargo Line Generation 4, som ger 75 Nm i vridmoment. Versionen döpt Cargo Sport Dual Hybrid är försedd med dubbla 500 Wh batterier, vilket ger riktigt långa körsträckor. Denna modell har även utanpåliggande växlar av typen Shimano Deore med tio växlar. Dessa växlar finns även på Cargo Sport  Hybrid, med ett 500 Wh batteri. På modellen Cargo Hybrid hittar vi växelsystemet Enviolo Cargo, som är steglöst med 380 procents differens mellan högsta och lägsta utväxling.

Något vi inte sett på andra lastcyklar är dämpare i framgaffeln som alltså ska ta upp ojämnheter i underlaget.

Cyklarna kommer även att vara utrustade med LED-belysningen både fram och bak.

Några uppgifter om priser finns ännu inte på Cubes hemsida.

Läs mer