Även brist på reservdelar

Björn Åslund

Björn Åslund

2 feb 2021

Den som inte skaffat en elcykel riskerar bli utan. Ny kommer ytterligare rapporter om brist på cyklar till följd av pandemin. Även reparationer drabbas, det kan vara svårt att få fram reservdelar, rapporter SVT Nyheter Örebro.

Alltomelcyklar har tidigare rapporterat om brist på elcyklar och cyklar till följd av ökat köpsug i spåren av pandemin. Uppenbart tar det tid att få fart på leveranserna till cykelhandeln, som tycks svårt att fylla på lagren.

SVT Nyheter Örebro har pratat med flera cykelhandlare och alla säger att det är svårt att få tag på nya cyklar och att utbudet inte är som de önskar.

Elcykeln fick ett rejält uppsving i början av pandemin, men under sommaren är det mountainbikes, MTB, som stuckit ut,  säger Jocke Hagström på Sportson i Örebro.

Även reparationerna drabbas:

– Det börjar tryta på slitagedelar. Pedaler är slut, kassetter, bromshandtag och skivbromsar är också slut, säger Per Moberg på Norra cykel och motor i Örebro.

Det kan dock tilläggas att en del cykelhandlare ändå sitter med lager av elcyklar. Vi har sett cykelbutiker på nätet som under augusti satt ned priserna på en del modeller, vilket vi tolkar som att de vill rensa ut inför säsongen 2021.

 — Läs fortsättningen på SVT Nyheter Örebro — (länk)

20-08-2020 

Läs mer