Ännu längre turer med Bosch batterier

Björn Åslund

Björn Åslund

14 feb 2024

Bosch eBike Systems presenterar flera nyheter för att möjliggöra längre elcykelturer. Man har nu ett batteri på 800 Wh, nya alternativ för batterikombinationer och en uppdaterad batteriguide. 

Det nya PowerPack 800 Frame och de nya alternativen för DualBattery-kombinationer ska öka möjligheterna till riktigt långa turer på elcykeln. Batteriguiden har uppdaterats och utökats för att ge användarna ny information om korrekt och säker hantering av batterier och om återvinning. 

Nya PowerPack 800 Frame har ett energiinnehåll på cirka 800 wattimmar, vilket är det mest kraftfulla hittills i Bosch sortiment. Med sin kombination av hög energitäthet, effekt och flexibilitet är det idealiskt för långa turer och tunga elcyklar som ellastcyklar eller snabba S-Pedelecs, beskriver Bosch i sitt pressmaterial

Tack vare modern cellkonstruktion och kompakt design kan en energitäthet på cirka 200 Wh/kg uppnås. PowerPack 800 har en vikt på cirka 3,9 kg och samma mått som PowerPack 725. Batteriet har samma hållare som alla andra Bosch-rambatterier i det smarta systemet. Det innebär att elcyklister enkelt kan välja ett mindre, lättare batteri för kortare turer eller ta med sig ett reservbatteri för extra räckvidd. 

Dubbla batterier

För ännu längre räckvidd med tung last, långa pendlingsdistanser eller omfattande turer introducerar Bosch eBike Systems nya DualBattery-kombinationsalternativ för det smarta systemet. Nu kan till exempel ett PowerTube-batteri kombineras med ett annat PowerTube. PowerPack Frame-batterierna i det smarta systemet är nu också kompatibla med varandra. Två batterier av typ PowerPack 800 Frame kan då till exempel användas som DualBattery, vilket ger en batterikapacitet på 1 600 Wh. Denna kombination möjliggör extrema räckvidder på upp till 300 km, uppger Bosch.

Uppdaterad batteriguide

Bosch eBike Systems lägger särskild vikt vid säkerheten och livslängden för sina litiumjonbatterier. Därför presenteras nu en omarbetad version av batteriguiden. Den innehåller omfattande och överskådligt strukturerad information om elcykelbatterier, behandlar ämnen som tekniska grunder och funktionalitet, ger elcyklister användbara tips om vinteranvändning samt korrekt förvaring och skötsel för en lång batterilivslängd. 

Länk till batteriguiden (pdf):

https://www.bosch-ebike.com/fileadmin/EBC/Service/Downloads/Akku_Guide/Akku_Guide_MY24/Bosch-eBike-Akkuguide-SV-SE.pdf?_=1707472868

Läs mer