Allant+ är Treks stora nyhet 2020

Björn Åslund

Björn Åslund

31 jan 2021

Allant+ 8 Stagger. En cykel för att pendla längre sträckor.

Foto: Trek

25-09-2019 / Treks elcykar för 2020, finns nu att beskåda, åtminstone på hemsidan. Den största nyheten inom trekking och stadscyklar är Allant+. Det är en lite mer exklusiv elcykel för cyklister som vill komma långt och göra det med stil. Verve, som varit med några år, har fått en del uppdateringar, som en modernare design.

Än så länge hittar vi inte dessa cyklar ute i handeln, det handlar ju om nästa års sortiment.

Allant-serien finns i en rad varianter, alla med Bosch uppgraderade motorsystem Performnce CX, som är Bosch toppmodell som kan ge ända upp 75 Nm vridmoment.

Samtliga cyklar i Allant-serien har Treks RIB-system (Removable Integrated Battery) som beskrivs som mycket användarvänligt: batteriet döljs helt av ramen och det är enkelt att ta loss utan verktyg för laddning eller förvaring.

Allant-cyklarna har Treks system Range Boost, som gör det möjligt att ansluta ett extra 500 Wh-batteri på kompatibla elcyklar. Därmed blir det dubbelt så långa körsträckor per laddning.

Instegsmodellen Allant 7+ finns som Lowstep, med lågt insteg, eller med traditionell herram med högt ramrör. Den är utrustad med Purion på styret, som är Bosch mindre kontrollenhet, vilken visar hastighet och sträcka såväl som batteriets räckvidd. Batteriet är på 500 Wh. Priset rekommenderas till 37 999 kr.

Går man upp i pris, så blir det bättre komponenter, och större batteri. Exempelvis Allant 8+ har 625 Wh batteri och Bosch Kiox display som beskrivs som en lite dator, men nu ligger rekommenderat pris på 43 999 kr.

Toppmodellen Allant+ 9.9 är byggd med kolfiberrram, har tolv växlar, samt 625 Wh batteri och Bosch Kiox display. Vikten är blott 18 kilo. Prislappen ligger nu på 65 999 kr.

Verve+ 1 Lowstep.

Elcykelserien Verve+ finns i en rad varianter.

Verve+ 1 Lowstep kan beskrivas som instegsmodellen i Verve-serien. Ramen har lågt insteg, dämpad gaffel och dämpad sadelstolpe. Verve +1 finns också med herram. Mittmotorn är Bosch Active Line som är Bosch enklaste modell, med 40 Nm i vridmoment. Prislappen, den rekommendera är mellan 21 999 och 25 999, vilket beror på olika storlekar på batteriet, 300, 400 eller 500 Wh.

Verve finns i olika varianter som modell 2, 3, 4 och 5, med uppgraderade komponenter.

Går man upp ordentligt i pris finns exempelvis Verve 5 som finns som Lowstep eller med herram. Nu ligger prislappen på 42 999 kr, men då får man ett piggare motorsystem, Bosch Active Line Plus, som ger 50 Nm i vridmoment. På styret sitter den lilla datorn Kiox, och batteriet är på 500 Wh.

Läs mer