Lågpriscyklar. Hur är det med reservdelar?

admin

admin

2 feb 2021

Billiga elcyklar från olika butikskedjor har sålt mycket i Sverige, under rätt många år. Förr eller senare krånglar motor eller batteri. Finns det då reservdelar? Vi har kollat med några av större leverantörerna.

Elcyklar till riktigt låga priser har gått att köpa från många större butikskedjor.

Men en del försäljning har inte varit seriös. Typ obskyra webbshoppar som sålt elcyklar långt under normala priser. Antagligen har de importerat en container elcyklar som ska krängas – och sedan inget  mer.

Att köparna sedan kan behöva reservdelar till elsystem, som batterier, var inte prioritet. Något som köparen upptäcker köparen i värsta fall blir varse om långt senare, när det kommit fukt i displayen, eller om motorn vägrat starta. Webbshoppens kundservice lämnar vaga besked om tillgången till reservdelar.

När det gäller de större etablerade butikskedjorna så är det sannolikt hyggliga möjligheter att få viss hjälp om de billiga elcyklarna krånglar, åtminstone inom garantitiden. 

Men det finns ändå viss risk att stöta på patrull, om man inte är envis och kollar upp ordentligt vad som gäller. Vi har nämligen kollat.

Läs hela reportaget här (länk)

FÖR DIG SOM VILL VETA MER… 

—- Alla cykeltester 2020 och äldre —- (länk)

—Köpguiden 2020: Hitta rätt cykeltyp— (länk)

7-04-2020 

Läs mer